Djevojačka večer – 27th of June 2017 in 21:00

June 8th, 2017 // Performances 2017

djevojačka večerDave Simpson prema zamisli Paula Farraha
naslov izvornika Girls` night out (Cure imaju izlazak)

REDATELJICA,
SCENOGRAFKINJA,
KOSTIMOGRAFKINJA
I IZBOR GLAZBE: Violeta TOMIĆ
KOREOGRAF: Miha LAMPIČ
OBLIKOVATELJ SVJETLA: Dario DRUŽETA
IZVRŠNI SCENOGRAF: Goran ŠAPONJA
IZVRŠNA KOSTIMOGRAFKINJA: Desanka JANKOVIĆ

Likovi:
MUŠKARCI :
TONI – Valter Roša
ROBI – Marko Braić
DARIO – Rade Radolović
FILIP – Luka Mihovilović

ŽENE:
TETA IVA – Violeta Tomić / Nataša KLIČKOVIĆ
NIKOLINA – Mia Krajcar
SARA – Lana Gojak
JANA – Helena Minić Matanić
Lara Živolić

Sve donedavna žena je bila jedini objekt požude u javnim kućama i striptiz barovima! Suvremenost i emancipacija, a naročito kriza i nezaposlenost, donose situaciju, kad su i mnogi muškarci prisiljeni prodavati vlastito tijelo na različite načine.

Djevojačka večer je pradavni ritual koji simbolično predstavlja prijelaz iz djevojačkog u zrelo, odgovornije razdoblje žene i majke. To samo naizgled neproblematično pretvaranje, u stvarnosti je prožeto svojevrsnom dozom zavjere. Na Djevojačkoj večeri sve se žene, majke, bake, sestre, prijateljice… ponovno pretvore u lude, mlade djevojke koje čeznu za svačim i žele si priuštiti mnogo više od uobičajenog, ali uglavnom ne prelaze granice dozvoljenoga, društvu podobnog ponašanja. Uostalom, koga si mogu uopće priuštiti osim sebe samih i svojih muškaraca, onih, koji istovremeno luduju na sličnom obredu, na momačkoj večeri!

Međutim, kad se u ushićenje preobrazbe uključi alkohol, kad se zabava rasplamsa i zaključuje u noćnom klubu s muškim striptizom, onda se granice opasno pomiču! Ali, ako su svi sudionici međusobno povezani u veliku obitelj i ako se sve događa u okviru komične melodrame s mnoštvom duhovitih koreografija, šaljivih zapleta, iznenadnih raspleta i neočekivanih obrata, tada je moguć samo sretan kraj! U tom slučaju, prava kazališna zabava ne može izostati!

Više informacija: www.ink.hr

Comments are closed.