Pod visokim pokroviteljstvom Istarske Županije

04.06.2024 // news, Top news

Boris-Miletic

POD VISOKIM POKROVITELJSTVOM ISTARSKE ŽUPANIJE
SOTTO L’ALTO PATRONCINIO DELLA CITTA REGIONE ISTRIANA

Tijekom 25 godina postojanja Međunarodni festival komornog teatra „Zlatni lav Umag – Leone d’oro Umago“ dao je nemjerljiv doprinos kulturi Istarske županije i na tome iskrene čestitke organizatorima. Trud, angažman i ljubav prema umjetnosti stvorili su manifestaciju svjetske reputacije, a koja je dodatno doprinijela promociji naše regije.

Kroz povijest, kultura je bila neizostavan dio istarskog identiteta, povezujući nas s našom prošlošću, ali isto tako otvarajući kreativna vrata prema budućnosti. Kazalište, kao jedna od najdrevnijih umjetnosti, ima moć da nas duboko dotakne, potičući nas na razmišljanje, osjećanje, ali često i djelovanje. Kroz kazalište, imamo priliku suočiti se s različitim perspektivama, upoznati nove svjetove, istražiti dubine naših paradigmi i shvatiti važnost empatije.

Ovaj međunarodni festival koji je u svojih 25 godina ugostio 150 kazališta iz 20 zemalja s preko 500 produkcija te je podijelio brojne nagrade kazališnim umjetnicima, danas je postao ne samo prilika za življenje umjetnosti, već i jedna ozbiljna platforma za poticanje dijaloga, razmjena ideja i jačanje povezanosti između umjetnika i publike.

Iskreno čestitam svim umjetnicima, organizatorima i posjetiteljima „Zlatnog lava“ i želim puno uspjeha i inspiracije u budućim kazališnim predstavama i produkcijama koje željeno iščekujemo.

Logo-Istarska-zupanija

Komentari su zatvoreni