Zašto festival u Umagu?

16.11.2012 // Nekategorizirano

Duh komornog teatra u Umagu utjelovljen je kroz lik gospodina Antonia Coslovicha koji je dvadesetih godina 19. stoljeća sagradio hotel „Al Leon d’ oro – K Zlatnom Lavu“ u kojem je opremio malo kazalište sa gledalištem od stotinjak sjedećih mjesta.

Festival se danas održava u Gradskom kazalištu Antonio Coslovich lociranom u samom centru grada kraj novoobnovljenog gradskog trga. Zbog svoje lokacije i konstrukcije, širokog ulaza, dvorišta i parka, kao i natkrivenog trijema idealno je mjesto za druženja umjetnika i građana. Kazalište se za vrijeme trajanja festivala potpuno otvara prema gradu i građanima te se organiziraju popratni događaji kojima može prisustvovati veći broj posjetitelja.

ZLATNI LAV postao je tradicionalan Festival lociran u Istri, točnije u Umagu. Festival obilježava suživot – la convivenza – Hrvata, Slovenaca i Talijana koji stoljećima borave u ovom istom prostoru. Pasivni oblici njihovih zajedničkih kultura prelaze u aktivnu, živu i skladnu razmjenu kulturnih sadržaja, uz svakodnevno prožimanje njihove zajedničke multikulturalnosti.

image0DSC_4423DSC_4408image1image0(1)

Komentari su zatvoreni