Zašto festival u Umagu?

16.11.2012 // Nekategorizirano

Duh komornog teatra u Umagu utjelovljen je kroz lik gospodina Antonia Coslovicha koji je dvadesetih godina 19. stoljeća sagradio hotel ( Al Leon d’ oro – K Zlatnom Lavu) u kojem je opremio malo kazalište sa stotinjak mjesta. Festival se održava u gradskom kazalištu u zgradi Pučkog otvorenog učilišta “Ante Babić” koja je locirana u samom centru Grada te koja se zbog svoje konstrukcije: širokog ulaza, dvorišta i parka, kao i natkrivenog prostora za druženje, za vrijeme trajanja festivala izuzetno otvara prema Gradu i dozvoljava organiziranje popratnih događanja koja može posjetiti veliki broj uzvanika.

Budući da je Festival tijekom godina postao simbolom kvalite ne samo grada Umaga, već i Istre, on svake godine privlači sve veći broj publike i osoba iz javnog i kulturnog života te ujedno privlaći i sve veću pozornost medija. Naravno, to uvjetuje nove i sve kvalitetnije popratne sadržaje, koji uz uvijek pomno odabran i reprezentativan kazališni program, podiže razinu Festivala u cjelini.

Mani Gotovac: “ Zlatni Lav je festival koji ima svoj koncept. On je vezan uz tlo, uz prostor u kojem nastaje. Ovdje žive zajedno Hrvati, Talijani i Slovenci. Taj je festival zamišljen kao dio njihove kulture, kao živi, neobični i raspjevani događaji iz širokog podrućja njihove stvarne teatarske multikulturalnosti. “

Vizija festivala

Nagrađeni

Komentari su zatvoreni