Uvodna riječ župana Istarske županije

24.06.2014 // Nekategorizirano

Valter Flego

Valter Flego

Međunarodni festival komornog teatra «Zlatni lav» spada u red onih manifestacija kojima u Istarskoj županiji dajemo iznimnu pozornost, jer svojim značajem pridonose promociji i ugledu našega kraja. Tim više, jer Festival pridonosi afirmaciji mladih autora i promociji novih kazališnih družina. Pored toga, značajna je njegova uloga u turističkoj ponudi Istre koja tokom ljeta postane nezaobilazno odredište za ljubitelje kazališne umjetnosti.

Tijekom petnaest godina postojanja Festival je postao simbolom kvalitete ne samo grada Umaga, već i Istre, svaki put privlačeći sve veći broj publike, osoba iz javnog i kulturnog života te medije. Dodatnu važnost Festivalu daje i njegova politika suživota triju naroda prisutnih na ovome prostoru – Hrvata, Slovenaca i Talijana – na temelju koje je i nastao, a koja je oblikovala specifičnu kazališnu multikulturalnost. I poput same Istre, ova manifestacija je sjecište ravnopravnih kultura, kultura spojenih u svojim različitostima.

Iako se teatar, i kultura općenito, u današnjim vremenima susreću s mnogim preprekama i izazovima, „Zlatnom Lavu“ motivacije i volje ne nedostaje, što potvrđuju i impresivne brojke: ugostio je 150 kazališta, 20 zemalja, 500 produkcija te podijelio 75 nagrada prestižnim kazališnim umjetnicima. Za ovogodišnje izdanje pripremljeni su noviteti poput proširenja manifestacije prema Novigradu i Bujama, te programima za najmlađe ljubitelje kazališta, djecu.

Nesumnjivo je da će «Zlatni lav» narednih godina još više rasti, na radost svih nas. U Istarskoj smo županiji ponosni na Vašu manifestaciju, te ćemo je, kao i do sada, podržati na svim razinama. S uvjerenjem da ćete, kao toliko puta ranije, smoći snage da zadržite visoku razinu u organizacijskom, programskom i izvedbenom dijelu, organizatorima upućujem iskrene čestitke uoči 15. jubilarnog Međunarodnog festivala komornog teatra «Zlatni lav». Publici dobar provod, a teatarskim družinama puno sreće.

Ž u p a n
mr. sc. Valter Flego

Komentari su zatvoreni