Istarski župan Valter Flego – Uvodnik 2019.

22.05.2019 // Nekategorizirano

VALTER-FLEGO-2016-578xUvodna riječ istarskog župana Valtera Flega za katalog 20. Međunarodnog festivala komornog teatra „Zlatni lav“

20. izdanje Međunarodnog festivala komornog teatra „Zlatni lav“ potvrda je značaja ove manifestacije, koja već puna dva desetljeća obogaćuje kulturnu scenu i turističku ponudu Istre. I ove ćemo godine, tako koncem lipnja, punih deset dana živjeti i uživati u teatarskim pričama, zahvaljujući brojnim kazališnim skupinama. Umag će iznova okupiti brojne ljubitelje kazališta, autore i glumce, renomirane umjetnike te predstavnike kulture i javnog života.

Sudionici Festivala dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije što je potvrda da kultura ne poznaje granice, ona spaja ljude i obogaćuje zajednice. Posebice u današnjem svijetu stalnih mijenja i brzorastućeg tehnološkog napretka, kultura je jedna od čuvarica naših posebnosti, vrijednosti koje njegujemo, promicateljica povijesti i tradicije. Baš zato, Istarska županija drži do svih onih kulturnih manifestacija i zaljubljenika u umjetnost i lijepoga, koji ne odustaju od svojih vizija već iz godine, u godinu, neiscrpno rade i iznova se trude. Publika to prepoznaje i nagrađuje, a sudionici se iznova rado vraćaju.

Koristim, stoga, priliku da Vama organizatorima od srca čestitam na velikoj 20. obljetnici „Zlatnog lava“, uz želju da nastavite tim putem i u godinama koje slijede.

Istarski župan Valter Flego

Komentari su zatvoreni