Vili Bassanese – uvodna riječ gradonačelnika 2021.

27.05.2021 // Nekategorizirano

gradonačelnik za katalog 2018Globalna pandemija, koja je svijet obavila plaštem neizvjesnosti i otuđenosti, preko noći je zatvorila kazališta, a umjetničko izražavanje moralo je pronaći alternativni put ka svojoj publici. U ovoj nadasve nadrealnoj situaciji, Međunarodni festival komornog teatra „Zlatni lav“ i ove je godine pokazao nevjerojatnu snagu i želju da ponovno krasi i svojim stvaralaštvom obogati umašku scenu.

Više sam puta spomenuo kako smo mi Umažanke i Umažani iznimno ponosni na festival koji je u više od dva desetljeća zauzeo, ali i osigurao, čvrstu poziciju na kazališnoj i umjetničkoj karti Hrvatske, postavši inspiracijom za one koje upravo u Festivalu nalaze odgovore na životne i umjetničke izazove.

Zahvaljujući viziji i mislima našeg uspješnog maestra, umjetničkog direktora Festivala, ali i odnedavnog voditelja umaškog Dramskog studija, g. Damira Zlatara Freya, Umag se krajem lipnja pretvara u pozornicu za sva osjetila te postaje prozor u slobodniji i introspektivniji svijet. Zahvaljujući upravo Freyevom potpisu, Festival omogućuje ljudima da pronađu put i odgovore na pitanja koja oni prepoznaju kao važna u vlastitim životima, zajednicama i društvu. Gaji se oslobađajući i suvremeni pristup raznim temama i problematikama te potiče implicitna i eksplicitna sposobnost djelovanja na svakog pojedinca.

U ove 22 godine, stotine su ljubitelja kazališne umjetnosti uživale u vrhunskim predstavama, pritom pokazavši da kazalište igra itekako bitnu ulogu. Građani Umaga su navedeno prepoznali i tijekom godina honorirali, stoga na pragu ovog 22. izdanja zahvaljujem svim sudionicima, a posebno utemeljiteljima Zlatnog lava, te im od srca čestitam na hrabrosti, ustrajnosti i ljubavi prema životnom pozivu kojeg su odabrali.

GRADONAČELNIK
Vili Bassanese

Komentari su zatvoreni