„Pružam ti ruku“ Izložba skulptura 24.-30.06.2024.

14.05.2024 // news, Top news

Tatjana Bakran
Udruga „Pružam ti ruku“ Umag, Associazione „Ti porgo la mia mano“ Umago, neprofitna je organizacija za promicanje, razvitak i unapređenje položaja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te njihovih obitelji, kroz ranu intervenciju, re/habilitaciju, savjetodavnu i stručnu pomoć.

Nastavljamo suradnju s Međunarodnim festivalom komornog teatra Zlatni lav i ove godine. Udruga priprema izložbu koju su korisnici stvarali tijekom četiri mjeseca, učeći raditi s glinom, izrađujući kalupe i odljeve od gipsa. Ova kreativna avantura rezultirala je malim umjetničkim djelima koja će biti izložena povodom 25. obljetnice Zlatnog lava. Cilj izložbe je skrenuti pažnju javnosti na (ne)vidljivost djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te na potrebu za društvenom inkluzijom i prevladavanjem predrasuda prema njima i njihovim obiteljima.

Autori izloženih skulptura su djeca s teškoćama u razvoju različitih uzrasta. Djeca su uz asistenciju a neki i samostalno uz zabavu i kreativan rad stvorila mala umjetnička djela.

Tatjana Bakran
Predsjednica udruge „Pružam ti ruku“ Umag,/ „Ti porgo la mia mano“ Umago

Komentari su zatvoreni