Uvodna riječ župana Istarske županije 2017.

06.06.2017 // Nekategorizirano

Valter-Flego-2016-webNovo, 18. po redu izdanje festivala „Zlatni lav“, i ove godine očekujemo s nestrpljenjem znajući da naš čeka još jedno čarobno putovanje u svijet komornog teatra. Ovaj međunarodni festival danas je naveliko prepoznatljiv i priznat po tome što oblikuje značaj multikulturalnosti na području Istre te čuva trajnost zajedništva triju naroda kroz kulturne izvedbe njihovih predstavnika.

Posebno je hvalevrijedno što uključivanjem sudionika i iz drugih regija, „Zlatni lav“ omogućuje interkulturalnu komunikaciju, izrazito značajnu obzirom na multikulturalno i pluralističko društvo u kojem danas živimo. Upravo je takav dijalog, izražen kroz jedinstvene nastupe sudionika Festivala, ključan kao temeljna vrijednost stvaranja društva mira, otvorenosti i tolerancije. I to je ono čemu Istarska županija u svojem djelovanju teži, društvo u kojem se ruše sve granice, a ljudi otvaraju svoje srce i vrata prema drugačijem.

Zahvaljujem organizatorima na njihovoj kontinuiranoj posvećenosti da promoviraju značaj suživota kojim se mi u Istri silno ponosimo te što svojim posjetiteljima iz godine u godinu pružaju nezaboravno festivalsko iskustvo komornog teatra. Od srca čestitam „Zlatnom lavu“ 18. rođendan te mu želim puno uspjeha i u narednim godinama.

Župan
mr. sc. Valter Flego

Komentari su zatvoreni