Uvodna riječ župana Istarske županije 2016.

22.06.2016 // Nekategorizirano

Valter-Flego-2016-webIznimno sam ponosan što Vam i ove godine mogu poželjeti dobrodošlicu na Međunarodni festival komornog teatra „Zlatni lav“, manifestaciju od velikog značaja za promociju Istarske županije i kulturni život Istre.

U svom 17. izdanju, Festival je postao nezaobilazni događaj turističke sezone u Istri kojeg svake godine posjeti sve više obožavatelja kazališta, autora i glumaca, renomiranih umjetnika te predstavnika kulture i javnog života.

Ova ugledna manifestacija pruža odlične temelje, baš poput male svjetske pozornice, da se učvrste veze između triju naroda na području Istre, da se kroz kazalište ujedine u svojoj različitosti i u svijet pošalju poruku o značaju multikulturalnosti, pluralizma i multietičnosti kojima se u Istri oduvijek ponosimo.

Ujedno, “Zlatni lav” pruža priliku promocije i afirmacije mladih umjetnika i talenata koji imaju štošta za poručiti široj publici željnoj novih kazališnih komada.

Kultura jest izražavanje načina na koji vidimo i opisujemo svijet. Upravo zbog toga, festivali poput “Zlatnog lava” koji omogućuju direktnu razmjenu dijaloga između različitih pogleda na stvarnost koja nas okružuje, jesu toliko značajni.

Kazalište, kao dio kulturne scene, ogledalo je našeg okruženja koje trebamo njegovati, razvijati i još jače promovirati. Zato već 17. godinu zaredom Istarska županija daje podršku Festivalu kako bi publici donijeli još više inspirativnih komada na daske koje život znače.

Kao župana Istarske županije, iznimno me veseli i ovogodišnje bogatstvo i raznovrsnost programa koje svake godine iznova podiže ljestvicu u kvaliteti.

Čestitam svim organizatorima koji marljivo rade na kontinuitetu kvalitete “Zlatnog lava” te im ovim putem želim mnogo posjetitelja, a svim kazališnim skupinama puno uspjeha u predstavljanju.

Neka kazališna čarolija započne!

Ž u p a n
mr. sc. Valter Flego

Komentari su zatvoreni