Uvodna riječ Istarske županije 2021.

07.06.2021 // Nekategorizirano

Istarska ŽupanijaUvodna riječ za katalog 22. Međunarodnog festivala komornog teatra „Zlatni lav“

Iza nas je izuzetno teško razdoblje, kao posljedica pandemije koronavirusa koja je zahvatila čitav svijet i, gotovo preko noći, prisilila nas na tzv. „novo normalno“. Sve ono što se podrazumijevalo i rijetko kad je bilo dovođeno u pitanje, poput organizacije i odlaska na kulturne manifestacije, nažalost je odgođeno za neka bolja vremena. Industrija događanja je pretrpjela nemjerljive štete, a građanima su predstave, koncerti i druge manifestacije posebno nedostajale. Čovjeku je prirođena potreba za zabavom, za distrakcijom, kao što mu je to i želja da putem kulture nadograđuje svoje spoznaje i iskustva. Međutim, prošle godine određeni, doduše znatno reduciran, broj manifestacija je ipak održan, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, među kojima je i Međunarodni festival komornog teatra „Zlatni lav“, potvrdivši svoj izniman značaj za Istarsku županiju, regiju koja kulturu visoko vrednuje, promovira i potiče.

Organizatori „Zlatnog lava“, svim izazovima usprkos, već više od dva desetljeća neumorno nadograđuju Festival, donoseći svake godine jednu dodatnu svježinu, što brojna domaća i strana publika itekako prepoznaje i cijeni. Vaša posvećenost, energija i kreativnost ne poznaju granice i mi Vam želimo da tako i ostane u godinama koje slijede.

„Zlatnom lavu“ želimo uspješno 22. izdanje, a organizatorima upućujemo čestitke uz želju da nas i dalje nastavite iznenađivati domišljatošću i čarolijom koje teatar nudi. U Istarskoj županiji ćete i nadalje imati punu podršku.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Komentari su zatvoreni