Uvodna riječ gradonačelnika 2016.

09.06.2016 // Nekategorizirano

Vili-BassaneseUmag, kao grad multietničnosti i multikulturalnosti, a ujedno i grad koji odiše poviješću, kulturom i tradicijom, prepoznat je već sedamnaesti put kao savršena destinacija za održavanje renomiranog međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav.

Festival je osmišljen i utemeljen na najvišim vrijednostima suživota triju graničnih kultura, hrvatske, slovenske i talijanske te s ponosnom mogu istaknuti da mi je, kao gradonačelniku, velika čast, ugostiti čuvenu manifestaciju jer navedeno potvrđuje kako Umag zadovoljava najviše kriterije u svijetu kazališne kulture. Ovim putem želim se iskreno zahvaliti svim sudionicima, a posebno i organizatorima, odnosno utemeljiteljima Zlatnog lava te im od srca čestitati na izvrsnim rezultatima koji se prenose iz godine u godinu.

Međunarodni festival komornog teatra Zlatni lav pridonosi ne samo promociji i ugledu našega grada, već predstavlja pravi dragulj umaške kulturne i socijalne scene kojeg trebamo njegovati i koji ponosno predstavlja naš grad u svijetu.

GRADONAČELNIK
Vili Bassanese

Komentari su zatvoreni