U susret 23. Međunarodnom festivalu Zlatni lav

15.04.2022 // news

Prošlost se zrcali u sadašnjosti, sadašnjost bježi u budućnost, ali budućnost se ne da i ponavlja prošlost – krug se zatvara i vraća u ishodište – prisne, komorne pozornice na kojoj je umijeće glumaca i redatelja jedino mjerilo. Krug je i tema ovogodišnjeg, 23. Međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav. Krug u koji se šarenilo postpandemijske kazališne ponude uklapa gotovo savršeno.

Vizija Damira Zlatara Freya o mediteranskom kazališnom krugu ostvaruje se, krug se pomalo zatvara, centar je u Umagu, i Zlatni lav uspješno ide prema novoj sezoni.

Ove je godine izuzetno mnogo prijavljenih predstava, što pokazuje bogatstvo kazališnih produkcija i u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, kao i značaj Zlatnoga lava na kazališnoj mapi Europe. No, samo će šest predstava, prema izboru selektora, biti uvršteno u službeni program sedam festivalskih dana, osjetiti bilo publike u gradskom kazalištu Antonio Coslovich, te nimalo sporedno – natjecati se za Grand Prix.

Uzbudljivo je iščekivanje najboljih, koji u Istru stižu na samom kraju službene kazališne sezone i na početku one festivalske, opuštenije, ali nimalo neozbiljne. Jer ono što je sigurno, sedam festivalskih dana i ove će godine ponuditi izbor kvalitetnih komornih predstava s raznih strana Mediterana, različitih senzibiliteta, pristupa i utjecaja na gledatelje.

Mirna Farkaš Salamon
Članica žirija 23. Međunarodnog festivala Zlatni lav

Komentari su zatvoreni