Priopćenje za javnost – dani 1-3

24.06.2018 // news

“Nitko nije beznadnije zarobljen od onih koji u zabludi vjeruju da su slobodni”, napisao je prije više od dva stoljeća Johann Wolgang von Goethe, njemački filozof, pjesnik, dramatičar i romanopisac, a ovu misao, nakon prve ogledane predstave “Otpor” uspješnog kanadskog autora Lee MacDougalla dijelimo za razmišljanje o životu močnika u kapitalističkom svijetu, koji će uvijek nalaziti svoje poslušnike.

Izvedba Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada u koprodukciji s Gradskim pozorištem Bečej I udruženje Arterija , rekla nam je sve o troje mladijh disidenata kada shvate da je svaki otpor sistemu uzaludan . Publika je dala svoje mišljenje, šta je za sada najviša ocjena I pokazuje razumijevanje aktualnog trenutka današnjeg svijeta i poretka .

Druga večer na simboličnoj razini poigrala se sa istinom I iluzijom , stvarnosti odnosa majke I sina, u kojim je majka kraljica I mitska Bakha, a sin od rođenja stara duša ovisna o njezinoj milosti i pažnji. Publika je bila duboka dirnuta poetskim uprizorenjem, a scenografiju koja kao živo tkivo razotkriva stupnjeve raspoloženja u vrhunskoj glumi Nataše Barbare Gračner I Aleša Valiča. Damir Zlatar Frey I ovog puta voli I prepoznaje umjetnika s kojima je radio kao redatelj, scenograf, kostimograf I koreograf I stvorio magiju za njihovu igru.

Danas ćemo vidjeti na sceni tri glumice iz Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka , I to Jasnu Odorčić , Anitu Schmidt I Ljiljanu Krička Mitrović, u pariškom crnohumornom tekstu “Ručni rad” Jeana Claude Danauda o ženskom pitanju u dominantnom muškom svijetu koji sebi uzima uz bračna I redovita izvanbračna prava.

Komentari su zatvoreni