OBRAZLOŽENJA ŽIRIJA 23. međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav Umag 2022.

26.06.2022 // news


Zlatni Lav dodjeljuje se:

Mirku Soldanu za ulogu novinara u predstavi Enigmatske varijacije – Varazioni enigmatiche Hrvatskog narodnog kazališta Ivan plemeniti Zajc Drama Italiano iz Rijeke. Predstava Variazioni enigmatiche dirljiva je priča o životu i ljubavi puna očekivanih, ali i neočekivanih preokreta, a Mirko Soldano svojim je tumačenjem uloge Erica Larsena slojevito prikazao krivulju emocija od obožavatelja velikog pisca do prevarenog muža, udovca pa opet obožavatelja i gotovo zaljubljenog dječarca, pokazujući nam lakoću svojstvenu samo naboljima.

 

Zlatni Lav dodjeljuje se:

Za scenografiju u predstavi Pljuča, Slovenskog narodnog gledališča, Drama Ljubljana iz Sloveniije. Inovativno i u svojoj biti jednostavno scenografsko rješenje stola i leda koji se topi po stvarma na njemu scenograf Igor Vasiljev dočarao je svu težinu modernog života i tijek vremena.

 

GRAND PRIX 23. FESTIVALA ZLATNI LAV UMAG DODJELJUJE SE:

Predstavi Pljuča Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana iz Slovenije. Redatelj Žiga Divjak je stavljaući glumce u statičan sjedeći položaj težište drame stavio na emocije koje mladi par tijekom vremena proživljava, stavljajući pred glumce gotovo nemoguć zadatak: samo licem, grimasom i tonom glasa dočarati što se u predstavi događa i kroz što njihovi likovi prolaze. Prožimanje svih elemenata predstave, od dvoje glumaca do režije i scene te glazbe publiku, ali i žiri ostavilo je u dubokom razmišljanju o svijetu u kojem živimo.

 

Mirna Farkaš Salamon: predsjednica žirija

Slavica Renko: članica žirija

Jelena Zec: članica žirija

U Umagu: 25. 06. 2022.

 

Damir Zlatar Frey: Umjetnički ravnatelj

 

OCJENA PUBLIKA

Treće rangirana: predstava Čelične Magnolije HNK Ivan pl. Zajca Rijeka s ocjenom 4,54

Drugo rangirana: predstava Variozioni enigmatiche HNK Ivan pl. Zajca Drama Italiano Rijeka s ocjenom 4,71

Zlatnog Lava PUBLIKE S NAJVIŠOM OCJENOM 4,95 dobiva predstava Metoda Hrvatskog kazališta u Pečuhu Mađarska

Komentari su zatvoreni