Obrazloženje žirija 2018.

02.07.2018 // news

Nagrada žirija – Zlatni lav dodjeljuje se
Tijani Marković u ulozi Jenni
Obrazloženje:
svojom glumačkom transformacijom iz prijateljice noci u otmičarku, disidenticu i aktivisticu za ljudska prava nosi s lakoćom i virtuoznim mladenačkom sarmom mizanscensku zadaću koja joj je povjerena u predstavi Otpor. Glumica snažne sugestivne energije korespondirajuci s ostalim glumcima na sceni drži pažnju gledatelja intenzivno od samoga početka do kraja predstave.

Nagrada žirija – Zlatni lav dodjeljuje se
Glumačkom trojcu u predstavi Sluškinje
Obrazloženje:
Igrati Jeana Jeneta kao dramatičara našeg suvremenog trenutka zahtjevna je uloga za svaki od dramskih lica u njegovoj avangardnoj drami Sluskinje. Iznimnom poetskom snagom iznutra glumci su predstavili iskustvo vanjskog svijeta svojih likova i oblikovali zamjenama uloga svijet iluzije koji brise granice stvarnosti u ovom poetskom i estetski istančanom uprizorenju a publici nudi svoje magično zrcalo.

GRAND PRIX ZLATNI LAV
Dodjeljuje se Nataši Barbari Gracner u ulozi Kraljice majke
Obrazloženje:
Natasa Barbara Gracner u ulozi Kraljice majke ostvarila je svojom virtuoznom igrom vrhunski kazališni doživljaj. U bogatoj paleti emocija od duhovite i njezne do sarkastične dominantne i okrutne vladarice prostora i vremena koje prevrće po sjećanju stvarajuci svoju osobnu istinu razorit ce ionako krhki unutrašnji svijet svoga sina koji se cijeli zivot bori s majcinim lažima i zudi za njezinom paznjom i nježnosti. Precizni izričaj i briljantni glumacki dar Natase Barbare Gracner povezuje suptilnoscu igre teatar i publiku u jedno.

Specijalna nagrada Zlatni Lav
Obrazlozenje:
Specijalnu nagradu Zlatni Lav ziri dodjeljuje Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek za kontinuirani komorni izricaj koji godinama njeguje ovo kazalište.

Nagrada publike:
REALISTI SNG NOVA GORICA 4,92

Maja Gregl, dramaturginja iz Zagreba, predsjednica žirija
Nataša Bezić, likovna umjetnica iz Buja, članica žirija
Rosana Bubola, glumica iz Buja, članica žirija

Komentari su zatvoreni