Članica žirija – Nataša Bezić

15.05.2018 // news

Nataša Bezić

Nataša Bezić

NATAŠA BEZIĆ rođena je u Kopru. Pohađala je osnovnu i srednju školu u Bujama i Rijeci. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Josipa Butkovića 1989. godine i stekla zvanje profesora likovne kulture na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom, oslikavanjem interijera i eksterijera, te pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Bujama, gdje živi i stvara. Članica je Grožnjanskog likovnog kruga od 2003.g. i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre od 2001.godine.

Izlagala je na 28 samostalnih izložbi te više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je i na skupnim selektiranim izložbama u Halbenrainu (Austrija), Trstu (Lux Art Gallery), Milanu (Palazzo Permanente), Livornu (Fortezza Nuova), Sarajevu, Beogradu, Kopru… Oslikavala je i murale u javnom prostoru u Poreču (Cafe bar Duga uvala), Istralandiji (Brtonigla), te u Art roomu u POU Buje. Grafički je opremila i ilustrirala nekoliko knjiga i jedan CD. Sudjelovala je na 4 likovne kolonije (Brod na Kupi, Supetar na Braču i Piran).

Od 2017.g. kao članica žirija sudjelovala je na likovnom natječaju Istra Art u Bujama, Međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav u Umagu, te u Krasici na „Oleum Olivarumu“.

Dobitnica je 39 nagrada i priznanja na raznim međunarodnim natječajima vizualnih umjetnosti. Djela joj se nalaze na mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.

Komentari su zatvoreni