Članica žirija – Maja Gregl

15.05.2018 // news

Maja GreglMaja Gregl (rođ.1957. u Zagrebu)
spisateljica i dramaturginja

Obrazovanje: Akademija dramske umjetnosti (1982.) i Filozofski Od 1982. piše radio drame i dramatizacije romana.

Kazališna drama Alma Mahler ( nagrade Marin Držić, 1996. i Marul, 1999.)

Radio drame: Pisma Yvette, Four Roses, Tajna litice, Susret na brodu, Klara Schumann, Alma Mahler, Lou Andreas Salome, Osmijeh Lukrecije Borgie.

Priče iz objavljenih knjiga ,,Ratnik i princeze“(Moderna vremena) i „Ljubav pod Medvedgradom“ (Jesenski&Turk) emitirane su u emisiji Hrvatska proza na trećem programu Hrvatskog radija.

Maja Gregl radi u Odjelu Drama Hrvatske radiotelevizije kao dramaturginja i urednica od 1990. – uredila niz filmova redatelja nagrađivanih u zemlji i inozemstvu, te kazališnih adaptacija i prijenosa, televizijskih drama (Kako je počeo rat na mom otoku, Prepoznavanje, Leo i Brigita, Igra i zbilja, Pont Neuf, Zavaravanje, Snivaj zlato moje, Metastaze, Ljudožder vegetarijanac,Imena višnje) i telenovela (Ponos Ratkajevih, Sve će biti dobro, Dolina sunca).

Scenaristica je tri animirana filma u produkciji Zagreb filma (Čežnja, Na galeriji i Zulejka) prikazanih i nagrađenih na domaćim i međunarodnim festivalima.
Uz televizijske projekte uređuje i emisiju Radio roman suvremenih hrvatskih autora u formi pedodijelnog serijala na trećem programu Hrvatskog radija.

Članica je više strukovnih udruženja – HDDU, HDP, HDFR.

U više navrata bila je članica žirija za dramu ugledne strukovne nagrade Hrvatskog glumišta, a sudjelovala je u radu žirija i na međunarodnom televizijskom festivalu Prix Italia.

Komentari su zatvoreni