Dr. sc. Iva Hraste-Sočo

27.06.2013 // news

Iva Hraste-SočoPoštovane dame i gospodo,

Iznimna mi je čast pozdraviti Vas u ime ministrice kulture prof. dr. Andree Zlatar Violić kao i u svoje osobno ime!

Festival Zlatni lav kojeg karakterizira međuetnički suživot, vizionar je ujedinjenog europskog prostora te je, kao takav, posebice značajan u aktualnom trenutku pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Njegova multikulturalnost koja živi putem dinamičnih prikaza hrvatske i svjetske dramske riječi i stvaralaštva dodatno pomaže prožimanju i stapanju sa europskim kulturnim prostorom. Ovaj festival odlikuju reprezentativnost, kvaliteta, inovativnost, eksperiment te istraživački aspekt kojima se iskazuju interpretativni potencijali hrvatske komorne dramske scene.

Ministarstvo kulture niz godina prepoznaje i podupire ovaj vrijedni festival koji okuplja protagoniste hrvatske i međunarodne kazališne scene te povećava broj svojih poklonika i razvija generacije novih kazališnih zaljubljenika. U proteklih trinaest godina ovaj je festival evoluirao u jedan od najznačajnijih kazališnih festivala u Republici Hrvatskoj, postavši zaštitnim znakom grada Umaga, Istarske županije i ovoga dijela Mediterana.

Svima koji sudjeluju i koji su sudjelovali u kreiranju i ostvarenju visoke zadaće u njegovanju razvoja umjetnosti čestitam na ovom festivalskom izdanju, želeći i dalje niz novih stvaralačkih projekata i umjetničkih uspjeha na dobrobit hrvatske kulture i njezine međunarodne afirmacije.

Hvala!

Dr. sc. Iva Hraste-Sočo
Voditeljica Službe za dramsku umjetnost i audiovizualnu djelatnost
Sektor za izvedbenu, likovnu, muzejsku i arhivsku djelatnost
Uprava za razvoj kulture i umjetnosti
Ministarstvo kulture RH

Komentari su zatvoreni