Harem – 02.07.2014. u 21:00

03.06.2014 // Predstave 2014

_MG_40732-HAREMHAREM

o muškarcu i njegovim ženama, o Istoku i Zapadu

Riječ je o melodrami s komičnim dijelovima, u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost žena nakon raspuštanja harema u Topkapi palači 1909, a četiri izvanredne glumice u preko 20 uloga donose emocionalno napetu priču o sudbini, iskupljenju i nesalomljivoj ženskoj snazi.

Predstava je sastavljena od nekoliko priča povezanih nitima sudbine koje pletu svoj uzročno posljedični čilim kroz živote, kroz kulture, kroz povjesne periode, kroz umove i kroz srca. Vodi vas, dakle, predstava Harem, u Los Angeles na set porno mjuzikla Arapske noći 2, sljedeći povijesne dokumente i dnevničke zapise, zavirit ćemo i u harem Topkapi palače u Istambulu te pokušati oživjeti i rekonstruirati svakodnevnicu tih zarobljenica, a posebno jedne robinjice Vlahinjice, otete iz naših krajeva.

Istambul, Dalmatinska zagora, Los Angeles, London, Beograd…sva ta mjesta povezana su ženskim zajednicama koje se formiraju pod različitim društvenim okolnostima u priči koja traje više od stotinu godina. U svakom kutku svijeta prepoznaju se iste čežnje, slutnja o boljem životu i potraga za mirom koji dolazi s ispunjenjem zaostalih sudbinskih zadataka.

Trajanje predstave: 90 min.

Autorski tim:

Prema priči Ivana Lea Leme napisala Ana Tonković Dolenčić

Redatelj:                     Ivan Leo Lemo
Scenografkinja:          Vesna Režić
Kostimografkinja:      Mirjana Zagorec
Skladatelj:                  Willem Miličević
Oblikovanje svijetla:   Vice Rossini
Oblikovanje svijetla:   Aleksandar Mondecar

Igraju:
Petra Duganđžić
Nela Kocsiz
Ecija Ojdanić
Barbara Vicković

20131026_142900

Komentari su zatvoreni